Vieti anterioare

“E o schimbare evidenta in fiica mea” – Regresie prin mama pentru copil

Acum peste un an de zile am scris un articol in care vorbeam despre modul in care functioneaza terapia prin regresie “by proxy” (=prin reprezentant), articol care a generat mult interes si intrebari. (Daca nu l-ai citit la acea vreme poti sa il vezi acum – Regresiile „by proxy” – pentru copii sau persoane foarte bolnave).

Lucrez relativ frecvent acest tip de prces impreuna cu clientii mei, in special pentru copiii lor si ma impresioneaza modul miraculos in care functioneaza.

Zilele trecute una dintre clientele cu care am lucrat diferite procese in trecut pentru ea insasi mi-a spus ca isi doreste sa lucreze un proces terapeuric pentru fetita ei. Clienta despre care va vorbesc are o minunatie de copil (cum de altfel sunt toti copiii nostrii 🙂 ) de 8 anisori care manifesta, in mod neinteles pentru educatia si sustinerea pe care le primise mereu, o atitudine de lipsa de siguranta pe sine destul de puternica.

Am pornit in proces cu intentia de a accesa si vindeca tot ceea ce este necesar si permis spre binele copilului in ceea ce priveste acel sentiment de neincredere in sine. Asa cum spuneam si in articolul anterior pe aceasta tema, in acest tip de terapie mama functioneaza doar ca un canal prin care se face procesul.

Am fost conduse intr-o experienta in care sufletul experimentase o viata anterioara de barbat care din copilarie fusese pus sa munceasca la camp impreuna cu familia sa, desi era la varsta la care el ar fi vrut doar sa se joace.

La un moment dat comunitatea a fost cuprinsa de o boala despre care nu stia nimeni de unde si de ce vine. Foarte multi dintre oamenii acelei comunitati au ajuns in ceea ce parea a fi un fel de spital iar tanarul lucra in acel loc incercand sa ajute. A aparut un sentiment foarte puternic de coplesire si tristete deoarece simte ca “nu au ce le face bolnavilor”.

Curand dupa aceea tanarul a fost si el cuprins de aceeasi boala. Simtea cum ii arde corpul, vederea i se incetoseaza si se simte foarte slabit. La foarte scurt timp apoi, ceva s-a intamplat, si tanarul, impreuna cu toti ceilalti bolnavi au fost luati pe targi, dusi si pusi intr-o pestera. De indata ce i-au dus pe toti acolo, usa pesterii a fost astupata si bolnavii au ramas toti acolo in intuneric, delirand datorita febrei si cu dureri. Moartea a survenit (probabil datorita bolii) destul de repede. Sufletul a plecat din acea viata luand cu el acea experienta a abandonului, neputinta, frica, tristete.

Am aflat ca lectia acelei vietii fusese ca acel suflet sa invete sa aprecieze viata. Am lucrat impreuna cu clienta mea, in numele fetitei, pentru transformarea acelei experiente, pentru curatarea acelor energii si reintegrarea diferita a experientei sufletului.

Spun adesea ca aceste procese terapeutice sunt niste procese experientiale, nu avem un instrument de masura pentru a vedea ce se intampla, totusi transformarea este observabila in traire si comportantent.

M-am bucurat si de aceasta data sa aflu de la mamica faptul ca schimbarea fetitei a fost observabila imediat. A doua zi mama ei spunea ca “e o schimbare evidenta” in copil, iar cateva zile mai tarziu observa ca “Ceea ce observ este un soi de “usurare” parca. Este vesela, canta, danseaza, sta cu mine mai mult.” In astfel de momente sunt tare recunoscatoare Universului si imi amintesc ca am binecuvantarea de a avea cel mai cool job din univers.

Iti multumesc ca esti aici si imi dai oportunitatea de a impartasi cu tine aceste lucruri minunate. Daca simti ca acest articol ti-a adus o noua perspectiva te invit sa il distribui astfel incat sa-l vada si prietenii tai.

Multa lumina si iubire,

Ruxandra